Fraser Island!

Door: Michiel

Blijf op de hoogte en volg Michiel

04 Februari 2007 | Australië, Hervey Bay

Flinke update inderdaad, we knallen er gelijk een tweede berichtje achteraan! Na het schildpadden-avontuur en de daarop volgende nachtrust zijn we Dinsdag 30 Januari vertokken naar Hervey Bay. Foto's van dit plaatsje zijn te zien in een eerder bericht, zij die opletten zullen in de gaten hebben dat ik hier inderdaad al eerder geweest ben (en zij die niet opletten nu inmiddels ook wel..) Goed, na aankomst meteen weer naar Pialba Caravan and Camping Park gereden, waar ik enkele maanden terug met Marvin en Marlies ook een aantal nachten doorgebracht heb. Prachtig plekje op de camping gekregen, gelijk aan het strand! Het resterende deel van de dinsdag en ook woensdag rustig aan gedaan, Anne Hervey Bay laten zien, en het belangrijkste: Een 3-daagse trip naar Fraser Island geboekt! Fraser Island is een enorm zandeiland, een van de grootste eilanden aan de Australische kust (ca. 130x60 km.), en de enige plek ter wereld waar subtropisch regenwoud op het zand groeit. Het is honderdduizenden jaren geleden ontstaan toen er zand, meegenomen vanaf Antarctica door de wind en oceaan, achter 2 stukken lavagesteente in de zee is "blijven hangen". Waarschijnlijk is een stukje zeewier dat bepoept is door een vogel die net wat zaadjes genuttigd had de oorzaak van de nu aanwezige vegetatie.
Donderdagochtend werden we om 7.35u opgehaald van de camping, waar we onze auto mochten laten staan, en om ca. 8.30u vertrokken we met de ferry naar het eiland!
Eenmaal daar aangekomen konden we, na kennis gemaakt hebben met "onze ranger" Graham, gelijk de bus in voor een drukke dag! Niet zo maar een bus, maar uiteraard een 4WD offroad-versie, aangezien Fraser Island uit zand bestaat, en er dus op de resorts na geen asfalt te vinden is! Bumpy ride dus, vanwege de droogte was het zand erg mul, dus we werden flink heen en weer geschud! Tijdens een korte stop vertelde Graham ons het een en ander over de aanwezige gevaarlijke dieren, wat er behoorlijk veel waren! Tijdens dit verhaaltje kroop de eerste slang al onder een omgevallen boom vandaan, gelukkig een relatief ongevaarlijke python. Hierna zijn we meteen naar Lake Basin gegaan, voor een frisse duik. Na weer redelijk opgedroogd te zijn volgde een mooie wandeltocht door het regenwoud naar "central station", waar zo'n 100 jaar geleden de basis van de toen aanwezige houthakkers was. Op CS hebben we lekker geluncht, en zijn we na even uitbuiken vertrokken voor de volgende wandeling, wederom door het regenwoud. Na deze wandeling werden we opgepikt door de bus, die ons naar Lake McKenzie bracht voor de volgende duik. Onderweg wist Graham ons wederom het een en ander te vertellen over de "bewoners" van het eiland, waaronder ook Dingo's, afstammeling van de wolven, waarvoor we niet bang hoefden te zijn maar wel op moesten passen... Vanwege het mindere weer (lichte regen, tegen de 30 graden, koud dus..) besloten velen van de 31 koppen tellende groep af te zien van een duik en gewoon even de prachtige omgeving in zich op te nemen. Terug gehobbeld naar onze lodge in het Kingfisher Bay Resort, waar we onze bagage op konden halen en even tijd voor onszelf hadden. Opgefrist, en voor ik het wist was het 19.00u, tijd voor het diner in de om de hoek gelegen Dingo-Bar. Buffet, goed te eten allemaal, heerlijke bodem voor de biertjes die hierna volgden. Toch hebben we redelijk vroeg onze kamer maar opgezocht, aangezien de wekker de volgende dag om 6.00u weer zou gaan.. Toen dat gebeurde was het even in de oogjes wrijven, maar gelukkig waren we ruim op tijd voor een lekker ontbijtbuffet om 7.00u. Om 8.00u vertrokken we met de hobbelbus richting 75-mile-beach, het strand aan de oostkust van Fraser Island dat, je raad het al, 75 mijl lang is... Onderweg nog even gestopt voor een mooi uitzicht over de "hammerstone sandblow", een stuk "woestijn" op het eiland. Vanaf daar doorgereden naar Eli Creek, een zoetwaterkreekje dat vanaf het midden van het eiland komt (onder het eiland ligt een groot zoetwaterbassin), en op de plek waar wij stopten de zee instroomde. Vanaf daar zijn we doorgereden naar Indian Head, een van de twee lavarotsen waardoor het eiland ontstaan is. Vanaf hier was het mogelijk enkele haaien en stingray's in de zee te spotten, helaas geen foto's van kunnen maken omdat het te onduidelijk was. Vanaf daar was het ongeveer 30 minuten wandelen over het strand naar de "champagne-pools", twee waterbassins uitgesleten in de rotsen waar vers zeewater in- en uitstroomt, maar wat afgesloten is voor kwallen, haaien en ander gespuis.. Korte mogelijkheid om te zwemmen, maar dat heb ik vanwege het weer ook maar laten schieten. Half uurtje terug lopen, en de bus weer in. Onderweg richting het resort nog even gestopt bij het welbekende S.S. "Maheno" shipwreck, een wrak dat sinds 1935 op Fraser Island ligt, en waar, bij zonneschijn (!!) mooie plaatjes te schieten zijn.. Rond 16.30u waren we terug op het resort, waar om 19.00u weer een lekker avondmaal volgde. Deze avond hebben we besloten even geen alcohol te nuttigen, het is niet iedere dag feest natuurlijk :-) Zaterdagochtend was het wederom vroeg, maar dat wende inmiddels. Na onze spulletjes vast ingepakt te hebben en in het bagagehok gedumpt te hebben, volgde het ontbijt, waarna we met de hobbelbus vertrokken naar Lake Birrabeen, een mooi blauw meer, waar we heerlijk gezwommen hebben. Het weer zat deze dag wat meer mee, de zon liet zich regelmatig zien! Vanaf het meer zijn we naar een ander resort op het eiland gereden, waar ons een lekker Barbecue-lunch wachtte. Na hier de nodige energie naar binnen gewerkt te hebben vertrokken we voor een rit naar Lake Wabby, wederom een schitterend meer.. Voordat we daar aankwamen moest er echter 1,8 km. over de "hammerstone sandblow" gelopen worden, wat erg zwaar was.. Maar uiteraard de moeite waard! Lekker gezwommen, lekker bijgekleurd en heerlijk uitgerust.. Helaas moesten we deze 1,8 km. dus ook weer terug lopen, maar gelukkig had Graham een flinke schaal koekjes meegenomen om ons, eenmaal terug bij de bus, mee te belonen. Na een rit van 1,5 uur kwamen we voor de laatste keer aan op het resort, waar we even uitgerust hebben voor de ferry vertrok.. Eenmaal weer aan land werden we door een bus afgezet bij de camping, waar we in het donker onze tent opgezet hebben en vrijwel gelijk in slaap gevallen zijn.. Moe, maar voldaan zullen we maar zeggen!!

• 04 Februari 2007 - 10:30

• 04 Februari 2007 - 10:31

ik was niet alleen eerste mssr ook nog tweede! haha

• 04 Februari 2007 - 12:58

Nicole:

Wauw! Echt super mooi! Krijg ik alvast een sneakpreview! haha. Nog heel even... :-) :-)

• 04 Februari 2007 - 18:51

Rini:

dit vind ik prachtig!!
    schitterende belevenissen en prachtige foto's, zelfs die waar jij op staat (HAHA).
    Liefs Mam

• 06 Februari 2007 - 21:03

Roos:

Kijk nog wel een keer naar je foto's en lees je verhaal. Haha!? Moet nu echt naar bed. Ben alweer doodmoe van m'n nieuwe werkplek in Utrecht. Bevalt zeer goed!

• 08 Februari 2007 - 06:08

MICHIELTJE ZELF:

Mensen, ik heb een probleempje met het ontvangen van sms-jes op mijn Australische mobiel, de helft schijnt op de een of andere manier niet door te komen.. Dus als ik niet reageer, niet boos worden, heb hem waarschijnlijk niet ontvangen.. Dat jullie het even weten :-)

• 09 Februari 2007 - 08:30

Mike Uit Hilversum:

mooie foto's dude!!

see u!

• 09 Februari 2007 - 11:19

Bien:

Goed bezig Michieltje!! Super gaaf en toffe foto's weer! Goed te zien dat je je zo vermaakt :-)

Liefs Bien

• 12 Februari 2007 - 02:06

MICHIELTJE ZELF:

@ Mike: Kwam jij nou ook binnenkort even om het hoekje kijken op
    't Hailand?? Of was dat Jeff? Of allebei? Of niemand?

• 12 Februari 2007 - 10:35

Kaat:

Jeetje ik was een tijdje niet op je site geweest, maar nu ben ik er weer!! Zat meteen een uur achter de computer om alles te lezen en bekijken, haha. Wat een gave dingen heb je al meegemaakt zeg, de foto's spreken voor zich. Echt geweldig! Ben blij dat je geniet, ook al heb je soms wat mindere momenten gehad.Ik zal het nu proberen bij te houden :). Veel plezier!! Liefs kaat

• 16 Februari 2007 - 13:18

Colle: