Kerst, Cairns en andere koek

Door: Michiel

Blijf op de hoogte en volg Michiel

30 December 2006 | Australië, Cairns

Zozo.. Eindelijk een gaatje in mijn overvolle agenda gevonden om jullie weer even op de hoogte te stellen van mijn belevenisjes de afgelopen tijd.. Zoals ik in mijn reactie op mijn vorige bericht al gezegd had; jammer dat ik jullie niet op tijd een leuke kerst heb kunnen wensen, maar bij deze uiteraard vast een geweldig 2007!!
18 December waren we volgens mij gebleven.. Weinig nieuws onder de nog immer fel brandende zon (al hebben we de afgelopen dagen best wat buitjes gehad, regenseizoen staat op het punt van beginnen hier in het noorden..), hetzelfde gold voor de hierop volgende Dinsdag, Woensdag en Donderdag. Vrijdagavond was er weer tijd voor lol, we waren uitgenodigd voor een barbecue bij Mick, een collega. Uiteraard supergezellig, heerlijk gegeten en tot in de late uurtjes buiten gezeten. De volgende ochtend was het vroeg op, op naar Cairns! Sibrenna, een goede vriendin van Marvin, bleek daar voor korte tijd te zitten, en die wilden we natuurlijk wel even opzoeken. In de auto, spullen achterin en off we went! Na zo'n 350 km. rijden (over prachtige wegen met nog mooiere uitzichten) en de nodige tussenstops kwamen we 's avonds rond 17.00u aan in het "Tropic Days"-hostel. Zag er op het eerste gezicht gezellig uit, en veel meer hebben we ook niet gezien eigenlijk.. Toen we hoorden dat we vanuit het hostel gratis met de bus naar "de stad" (Cairns is vrij klein eigenlijk, viel me tegen..) konden en aldaar flinke korting kregen op een vette steak bij "The Woolshed", waren we snel weer vertrokken! Met Sibrenna en een goede vriendin van haar, Laura, afgesproken bij The Woolshed dus, heerlijk gegeten en daarna een X aantal biertjes genuttigd. Was gezellig, kerstliedjes schreeuwen en andere (on-)gein uithalen. Toch maar niet al te laat naar het hostel gegaan, uurtje of 01.30 denk ik, want de volgende dag was wederom druk! Na de snooze-functie van onze wekkers c/q telefoons regelmatig ingedrukt te hebben zaten we rond 11.00u dan uiteindelijk toch in de auto: Op naar Cape Tribulation, een prachtig punt waar tropisch regenwoud en de kust samenkomen. Sibrenna en Laura waren vroeger vertrokken, we hadden dus maar in Cape Tribulation afgesproken.. Uurtje of wat rijden, maar absoluut geen saaie weg! Onderweg met het pondje over, en wie stonden er voor ons: Sib en Lau met hun huurbakkie! aangezien het bij aankomst al wat later in de middag was, konden we niet al te lang blijven. Op de terugweg zijn we gestopt voor een avondmaaltje in het pittoreske Port Douglas, een klein tropisch dorpje met een heerlijk ontspannen atmosfeer.. Hapje gegeten dus, nog wat fotootjes geschoten, Sib en Lau gedag geknuffeld en de terugweg naar Cairns hervat. Na aankomst in het hostel duurde het niet lang of iedereen lag weer heerlijk te slapen. De volgende ochtend: Maandag, en dus: Kerst! Heerlijk ontbijt bij het hostel, jus d 'orange met champagne, in wodka gedrenkte mango's en een biertje, op z'n Australisch dus! En natuurlijk ontbrak de barbecue niet, de worstjes en gebakken ei met bacon gingen er met gemak in! Helaas was het al snel tijd om te vertrekken, terug naar Townsville.. Flink wat uurtjes onderweg geweest weer, met deze keer een detour langs het "waterfall circuit". Schitterend om te zien weer allemaal, het verbaast me soms nog steeds hoeveel verschillende landschappen je hier vlak bij elkaar hebt.
Rond 19.00u waren we eindelijk terug in Townsville, moe maar voldaan! Tenminste.. Behalve het kerstdiner natuurlijk! Niet aan gedacht, niks te eten gehaald, alles was dicht, op naar Anne! Gelukkig had ze nog een zak pasta staan, iedereen een schoteltje dus! Toch maar besloten nog even te gaan stappen, dat "even" lukte alleen niet helemaal.. Marlies en Marvin zijn vrij vroeg naar huis gegaan, uurtje of 03.00u denk ik, ik heb het licht zien worden.. De volgende dag, Dinsdag, heb ik dan ook weinig gedaan behalve slapen (en eerlijk gezegd: uitzieken....) Maar goed, het was gezellig, en daar gaat het om! Woensdag begon het werkweekje weer, the usual zullen we maar zeggen..
Het plan was wel om vanmorgen (Zaterdag) naar Magnetic Island te vertrekken om daar oud & nieuw te vieren, maar dat is niet gelukt. Alle veerboten zaten volgeboekt, we gaan dus morgen om eenmaal ter plekke de overgang naar 2007 te vieren, en waarschijnlijk gaan we die nacht/ochtend dan ook gelijk terug, aangezien er uiteraard geen accomodatie meer te krijgen is.. Goed, hierover allemaal meer de volgende keer.
Bij deze iedereen een knallende jaarwisseling en al het goeds voor 2007 gewenst, en jullie horen volgend jaar weer van me!

• 31 December 2006 - 13:55

Roos:

Hey, mijn sms nog gehad? Jij bent nu natuurlijk vreselijk aan het feesten. Net op CNN het nieuwe jaar in Sydney gezien. Super!

• 31 December 2006 - 21:08

Marja & Peter:

Ook aan de andere kant van de wereld een heel gezond en gezellig werkzaam 2007 gewenst en vooral genieten van het land en de mensen. We zijn met Kerst bij Rini geweest, was heel gezellig, ik lees hoe je het maakt. Groeten
    Peter & Marja

• 01 Januari 2007 - 18:37

Nicole:

Zozo party hardy jij! Ik niet hoor.. ;-) haha! Oud en nieuw was hier gezellig! 05.00 was ik thuis, ben gewoon in Vianen gebleven. Morgen weer werken na anderhalve week vrij te zijn geweest.. Best jammer, wil langer vrij zijn! Xxxxxxx

• 02 Januari 2007 - 09:56

Wanda:

Dag lieverd,

Ik sluit me aan bij waarschijnlijk een hele lange rij, die jou een ontzettend gelukkig, liefdevol en gezond 2007 wensen. Ik hoop dat je nog heel veel ga genieten daar.
    Big big hug, Wanda

• 02 Januari 2007 - 13:43

Cor En Netty:

Michiel de aller beste wensen en een gezond 2007, maak er daar maar een mooi jaar van.

groeten COr en Netty

• 02 Januari 2007 - 21:28

Triple G:

Hé Chieltje! Ik liep 'n beetje achter maar we zijn er weer! Zo te lezen heb je je aardig vermaakt op werkgebied..! Maar tussendoor tevens genoten van een wel heel formidabele natuurpracht! Werkelijk schitterende foto's, Chiel! Trouwens, nog even bij onze PPG vrienden binnegewandeld..? Anyway, fijn te horen dat 't je goed gaat! Laat me je een fantastisch 2007 wensen! Ik hoop dat 't begin aangenaam was....

• 03 Januari 2007 - 23:09

Wim B:

Heej Michiel, 'n beetje laat mischien.. Hoewel.. 'n goei 2007 wens ik je toe. Ik moet nog t 1 en ander lezen van je verslagen maar volgens mij gaat t je goed tot nu toe. Gave foto's.

Groet,
    Wim

• 05 Januari 2007 - 09:50

MICHIELTJE ZELF:

Iedereen bedankt voor de leuke reacties!
    Roos: Helaas je sms niet gehad, zal zoek geraakt zijn in het telefoonverkeer ben ik bang..
    Wanda: Hele dikke knuffel terug! Dat het jouw jaar mag worden, verdien je!
    Ooms en tantes: Uiteraard het allerbeste voor dit jaar, volgend jaar ben ik er weer bij hoor!
    Boom & Groen uiteraard ook de beste wensen, ben niet binnengelopen bij PPG, beetje weinig tijd gehad.. Hoe is het verder wat dat betreft eigenlijk, nog geen gekke dingen?
    Goed, hou me allemaal in de gaten zeg ik, komende weekjes werk ik hier nog, daarna zal ik weer wat regelmatiger foto's gaan plaatsen!

• 10 Januari 2007 - 14:08

Nicole:

Heey mop... Binnenkort dus alleen verder.. Hoe voelt dat nou? En gaat het wel een beetje zo?? xxxsies

• 11 Januari 2007 - 17:29

Remke:

hey Michiel, heel veel plezier in Down Under in 2007! greetz!

• 11 Januari 2007 - 21:44

Luuk En Familie:

Heey buurman, jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik heb je verhalen gelezen en volgens mij heb je het super naar je zin daar! Ook hier gaat alles prima!Ik wilde je even vertellen dat mijn zus woensdag 10 januari om 15.20uur is bevallen van een meisje, genaamd Yara! Ik wens je nog heel veel plezier daar!
    Groeten.

• 12 Januari 2007 - 02:23

MICHIELTJE ZELF:

@ Ome Luuk (en familie uiteraard)
    Buurman! Leuk om te horen zeg!! Bij deze uiteraard mijn felicitaties, ook voor oma en opa ;-) en natuurlijk Chris en Martijn!

• 12 Januari 2007 - 18:39

JANOSBARTOS:

heej jonkie alles lkkr
    hier naar omstadigheden goed hoor ben vandaag voor intake naar het ziekenhuis geweest en over 2 weken wordt ik bestraalt vlink balen 16 a18x dus maar komt goed hoor maatje maar mis je wel hoor ga nog maar heel weinig uit nou mijn party cruw down under is
    maar zuid afrika was top

• 13 Januari 2007 - 09:07

MICHIELTJE ZELF:

@ JB: Goed om te horen dat je er aardig positief tegenover staat, inderdaad flink kote dat bestralen, hoop dat het allemaal goed gaat en dat je er niet teveel last van hebt.. Goed om et horen dat Z-A weer toppie was ook, heb nog geprobeerd te bellen met oud & nieuw maar schoot niet echt op.. Mis jou ook hoor pik, hou je haaks de komende tijd en tot over een paar maandjes!
    Dan gaan we het een en ander inhalen!